Данас смо обeлeжили Национални дан давања који овe годинe има слоган „Србија бeз баријeра“, посвeћeн уклањању свих баријeра за свe који имају нeки проблeм са крeтањeм, особe са инвалидитeтом, стари, мајкe са дeцом…

Централна манифестација одржана је у феноменалној Ботаничкој башти, правом бисеру у центру Београда, предиван дан, повод, атмосфера, сјајно друштво донатора, компанија, фондација, цивилног друштва, удружења особа са инвалидитетом, представника власти, дипломатског кора. Одлучили смо да догађај води Михаило Гордић који је глув од рођења.

Прва ствар коју сам научио од Михајла је: „Ништа о нама без нас“. И настојим да поштујем, па сам почео и да злоупотребљавам, тако да је Михаило данас водио ову манифестацију, исто тако успешно као и неколико дана раније онлине дебату.

Верујем да би исто тако могао да води вечерашњи Дневник РТС, а да стандардни спикер буде у малом екрану и преводи „чујућим“ гледаоцима.

Национални дан давања покренуо је пре три године Српски филантропски форум са Коалицијом за доброчинство, а Савет за филантропију Владе Републике Србије је подржао установљавање овог дана, док је председница Владе Ана Брнабић покровитељка ове манифестације, којом славимо доброту, доброчинство, филантропију, солидарност, племенитост.