Српски филантропски форум је на Националном дану давања 9. октобра, одликовао повељом редакцију емисије Добро у људима за професионално извештавање о доброти, племенитости и солидарности, као и за изузетан допринос развоју доброчинства и филантропије.

Продукцијска кућа Шкорпион произвела је за пет година преко 1500 емисија о добрим људима, добрим делима, херојским племенитим гестовима, акцијама, пројектима, позитивним примерима… Емисије се емитују на Н1 ТВ, као и на РТ Војводине.

Програм су покренули Дејан Чавић и Сава Сајко, уз ангажман често и филантропски преко 20 новинара, бројних сниматеља, продуцената, монтажера, који су се на тај начин придружили свим оним херојима о којима свакодневно извештавају. Упорно тематизовање доброчинстава, својеврсни је мали „покрет отпора“, производњи и емитовању телевизијских садржаја који трују публику, промовишу кич, мржњу, нетрпељивост програма који наносе нове неправде рањивим и мањинским групама. Добро у људима, без наметљивости и претенциозности, представља доброту уобичајеном, нормалном, онако како би то требало и да буде, представља један најчешће невидљив свет, потиснут због заглушујуће буке таблоидних садржаја.Као што кађе Дејан Чавић, власник продуцентске куће Шкорпион, „ово је релативно скуп пројекат, али задовољство које даје нема цену.“ Постоји простор на свим нивоима да се Добро у људима шири, како би се ширила и доброта, и како би доброчинство и солидарност заузимали више простора у нашим животима и свакодневици. Ово је емисија о самој новинарској награди Српског филантропског форума. У наредним данима до краја године Српски филантропски форум и продукција Шкорпион представиће избор емисија које су до сада проблематизовале тему приступачности за особе са инвалидититетом као допринос кампањи Србија без баријера, а у сусрет обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом 3. децембра.

Емисија се емитује сваког радног дана у 14:45 на телевизији Н1, са репризним термином у 5:25. Суботом у 8:30 емитује се специјал са две одабране емисије од претходне недеље, а недељом специјал термини у 8:30 и 19:45.

На РТВ1 телевизији емисија се емитује сваким радним даном у 13:15, а реприза у 14:50.